Nieuwsbrief 18 mei 2023 - uitslag GFR - 2 juni borrel - Haringvlietbrug

header

 
 

Verslag en uitslag Gelijke Finish Race 2023

gfr1
 
 

De gelijke finish race.

Nou daar sta je dan, ingeschreven voor je allereerste zeilrace. Nu snap ik de gelijke finish eindelijk. Alle boten worden ingedeeld van langzame boten naar snelle boten en als het goed is komt iedereen dan ongeveer tegelijk binnen. 

Het parcours blijkt een hele uitdaging. Zigzaggend over het Haringvliet en daarna in steeds iets andere ronden langs 18 boeien naar het eindpunt. Hoe je over start en finish gaat bleek niet bij iedereen duidelijk. 😉 Ook kampten er boten met verschillende uitdagingen. Van een touw in het roer en andere problemen met een roer,  een fok die niet werkte,  een zeil zonder zeillatten (die waren zoek) tot een onverwachte file. Maar uiteindelijk konden er 14 boten starten. 

Er stond een flinke toenemende wind en er moesten flink wat rakken tegenwind gevaren worden. Maar uiteindelijk finishten 13 boten allemaal binnen de 3 uur en kon iedereen moe maar tevreden richting haven. Na een vrolijke prijsuitreiking kon iedereen dan ook lekker aan de borrel, met een heerlijk verzorgd buffetje om lekker na te praten en te lachen over de opgedane ervaringen. 

Terugkijkend vond ik het een spannende maar leuke ervaring en heb ik zelf weer het nodige bijgeleerd. Meedoen was zeker belangrijker dan winnen en ik zou iedereen dan ook willen aanraden volgend jaar gewoon mee te doen, al is het maar voor de ervaring en de gezelligheid. 

Janne-Marieke

Uitslag GFR - prijsuitreiking en veel meer foto's

Rond half 5 startte de door Patricia voorbereide "aangeklede borrel" in De Bonte Os en om 17 uur werd door Brend de uitslag van de Gelijke Finish Race bekend gemaakt (zie hieronder) en vond de prijsuitreiking plaats. Er was ook gelegenheid om je zelf-meegebrachte BBQ spullen op de grill te leggen (en er weer op tijd af te halen), zodat er door flink wat deelnemers nog een paar uur gezellig nagepraat kon worden over de belevenissen tijdens de race.

Tijdens de Gelijke Finish Race van 2023 (zaterdag 13 mei) zijn er veel foto's gemaakt door Albert van Buren. Op deze pagina kun je ze bekijken. Wanneer de link niet werkt dan gebruik je het adres: https://teamjottum.nl/gfr2023/

 

gfr2
gfr-uitslag2
gfr-baan

Vrijdagavond borrel 2 juni 2023
vanaf 20:00 uur in de Bonte Os

borrel-2-juni-2023

Haringvlietbrug technische installaties
vooraf uitgetest

Om de moed er in te houden een link naar een video met een uitleg over het testen van de technische installatie welke geїnstalleerd zal worden in de gerenoveerde Haringvlietbrug.
Er gebeurt nogal wat !   

https://www.youtube.com/watch?v=7RoyxG3-XM4

 
 

Over WSV Haringvliet

Watersportvereniging Haringvliet is op 21 maart 1961 opgericht. De vereniging telt 450 leden met 375 ligplaatsen. Onze evenementencommissie organiseert voor leden allerlei evenementen en lezingen. Zodra er iets (nieuws) georganiseerd wordt, kunt u die informatie direct op de website vinden.

Lid worden?

Meld u aan bij onze secretaris
Henk Bakker
06-22440542
secretaris@wsv-haringvliet.nl

Informatie over ligplaatsen?

Havenmeester
Aad Driessen
telefoon 06-36324865

havenmeester@wsv-haringvliet.nl

Contact

Watersportvereniging Haringvliet
Kanaalweg Westzijde 10
3221LK Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 26
3220 AA Hellevoetsluis

IBAN NL08ABNA0559275838 t.n.v. WSV Haringvliet te Hellevoetsluis
Ingeschreven bij de KvK te Rotterdam onder nummer 40385429