Nieuwsbrief maart 2018 - Van de Penningmeester

Van de Penningmeester

Op vrijdag 16 februari zijn de rekeningen aangemaakt en verstuurd. Op 24 februari heeft ruim 47% van de leden de rekening voldaan waarbij 44% al binnen 7 dagen. We kregen wel nog vragen/opmerkingen met betrekking tot de beschrijvingen op de factuur en de iDEAL-link. We zijn blij met uw feedback en veel opmerkingen zijn al direct verwerkt. Dat maakt de omschrijvingen in de toekomst beter leesbaar.
Het merendeel van de betalingen zijn via de iDEAL-link verlopen. Ook dat zien we graag, want die betalingen worden direct in de boekhouding verwerkt. De iDEAL-betaling gaat via een 3e-geldrekening van de stichting SISOW en iDEAL is een initiatief van de ING. Vandaar dat u bij begunstigde niet direct terug ziet dat de betaling aan ons wordt voldaan. Dat hadden we vooraf ook wel wat beter kunnen uitleggen.
Tot nu toe zijn we echter zeer tevreden over de nieuwe software en het is vanzelfsprekend dat er nog veel te leren en te verbeteren valt, maar met elkaar gaat dat zeker lukken.

Van het Bestuur

In de vorige Nieuwsbrief schreven we dat er taken van de Havenmeester naar de Havencommissies zouden vloeien. Er had daar natuurlijk bij vermeld moeten worden dat onze huidige havenmeester Jacky Leurs met haar grote inzet al heel veel werkzaamheden op zich neemt.

Van de Jeugdcommissie

Hoewel de schaatsen nog volop gebruikt worden komt de start van het seizoen met rasse schreden dichterbij. Als jeugdcommissie zijn we zo goed als klaar voor het komende zeilseizoen. Met het jeugdzeilen starten we al op zaterdag 17 maart met de zwembadles. Op zondag 8 april is de eerste zeilles. We hebben nog ruimte om nieuwe kinderen op te nemen in de lessen. Heeft u nog (klein-) kinderen die hoognodig de kunst van het zeilen moeten worden bijgebracht? Geef ze dan gauw op. Uitgebreide info is te vinden op onze website, jeugd

Van het Kanaal

De brug naar de haven gaat niet dit voorjaar, maar pas in september buiten gebruik gesteld worden. Dit duurt dan 1 dag.
Met Pasen gaat het water weer op de steigers en dan gaat ook het badhuis weer open.

Het gaat wel eens mis!

Op vrijdagavond 16 maart geeft Jur Ringers van de Zeezeilschool Scheveningen een informatiebijeenkomst over Calamiteiten op Zee. U bent op 16 maart om 20.00 uur welkom in De Bonte Os in de Heliushaven. Op onze website leest u meer, Informatieavond over ‘calamiteiten op zee‘

Training AED voor leden

Vanwege weinig aanmeldingen is de cursus van 3 maart geannuleerd. Voor de cursus van 10 maart zijn er nog enkele plekken! Aanmelden bij Eric Bastemeijer tel 06 – 40 50 76 37 of e.bastemeijer@wsv-haringvliet.nl