Nieuwsbrief juli 2017 - Dag van het Haringvliet

Van de Havenmeester

Milieu Hok Heliushaven
De Havencommissie vraagt aandacht voor het  Milieu hok. Recentelijk hebben weer de rommel van een ander moeten opruimen omdat de instructies, zoals aangegeven in het gebouw niet worden opgevolgd.
Als dit niet veranderd zijn we genoodzaakt het milieu hok op slot te doen, ieder kan dan op afspraak de betreffende goederen onder toezicht komen afvoeren.

Perscontainer Heliushaven
Perscontainer is alleen geschikt voor huishoudelijk afval afkomstig van pleziervaartuigen, dus geen Zeilen, Touwwerk, Kussens, Koelkasten, Gipsplaten etc.

Bordjes Rood/Groen
Graag als u langer dan 2 dagen geen gebruik maakt van Uw ligplaats het bordje in Uw box op Groen zetten en een berichtje (e-mail, tel. Etc.) aan de havenmeester hoelang U wegblijft en wanneer U weer denkt terug te komen.

Toiletgebouw Heliushaven
In het Toiletgebouw zijn geen etenswaren, barbecues of afwas werkzaamheden toegestaan, de vet resten verstoppen onze afvoer. Voor afwassen is er naast de fietsenstalling een afwasplaats ingericht.

De toegangsdeur naar het toiletgebouw gesloten houden in verband met muggen en vliegjes.
De code van het toiletgebouw is niet in gebruik. Dit in verband met een storing.

Sticker
Op het havenkantoor liggen nog steeds stickers voor de Jol of optimist.  Haal ze op en plak ze op de jol of optimist.

Mastenberging Heliushaven
Er liggen nog steeds masten in de mastenberging. Deze worden verplaatst naar boven en de eigenaren krijgen een rekening.

Van de Evenementencommissie

Nu de zomervakantie is aangebroken , wordt het tijd om alles voor het najaarsfeest te organiseren. Zo ook het inschrijf formulier. Dit jaar, op 16 september, hebben wij als thema gekozen voor Italië en wordt er heerlijke pizza’s voor ons op de haven gebakken.

De bedoeling is dat wij diverse soorten pizza’s kunnen proeven. Maar als je bepaalde ingrediënten niet mag of lust, laat het ons dan even weten. Er kan nl. met een heleboel rekening gehouden worden, zodat je toch op dit feest aanwezig kunt zijn.

Op het bijgevoegde inschrijfformulier dit dan wel even aangeven!!!!!

Allemaal een fijne vaarvakantie en tot op het najaarsfeest.

Hennie en Carola       

Inschrijfformulier najaarsfeest 2017

p/s  Rob de Vries organiseert weer de gelijke finish race in de ochtend/middag. (zie de website voor het deelnameformulier)                                                                                  

Gratis boekje om meer mensen de deltanatuur van het Haringvliet te laten ontdekken

Rond het Haringvliet kun je de Nederlandse delta in al haar facetten beleven. In het Haringvliet monden de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas uit in de Noordzee. Van oudsher een rijk en dynamisch natuurgebied. Gelegen op steenworp afstand van Rotterdam. Een gratis boekje boordevol tips voor een echte deltanatuur ervaring ligt vanaf zaterdag 8 juli bij VVV’s en andere drukbezochte toeristische locaties in de regio om meer mensen het Haringvliet te laten ontdekken.
 
De uitgave ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ geeft tips voor mooie wandelroutes, fietsroutes, vogelkijkplekken, visplekken en waterrecreatiemogelijkheden op en rond het Haringvliet. Ook komen een aantal experts aan het woord die vertellen wat het Haringvliet voor hen zo aantrekkelijk maakt.
“Op steenworp afstand van Europa’s dichtstbevolkte gebieden kun je hier naar hartenlust door de deltanatuur struinen. Wees welkom!”, aldus boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten.

Waterbus
Het handzame boekje boordevol tips wordt ook uitgedeeld op de Waterbus die vanuit Rotterdam en Dordrecht naar het Haringvliet vaart. In de zomervakantie vaart de Waterbus zelfs 6 dagen in de week naar en over het Haringvliet. De wandel- en fietsroutes sluiten goed aan op de haltes van de Waterbus. Bovendien mag de fiets gratis mee op de Waterbus. Een perfecte combinatie voor een fijne dag uit op en rond het Haringvliet!

Droomfondsproject Haringvliet
Het gratis boekje ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ is een uitgave van het Droomfondsproject Haringvliet. Daarin werken zes natuurorganisaties met steun uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij aan het Haringvliet. In aanloop naar het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen in 2018 krijgt niet alleen de natuur een impuls, maar wordt er ook gewerkt aan aantrekkelijke nieuwe recreatieve voorzieningen.

Gratis uitgave vanaf 8 juli beschikbaar
Bekijk de uitgave online via Brochure Ontdek het Haringvliet of lees verder op www.haringvliet.nu. Vanaf zaterdag 8 juli is het boekje ‘Ontdek het Haringvliet. Tips voor een echte deltanatuur ervaring.’ gratis op te halen bij VVV’s en andere goedbezochte toeristische locaties in de Haringvliet regio.

Dag van het Haringvliet

In 2016 organiseerde IVN samen met de droomfondspartners een ‘Dag van het Haringvliet’ als opmars naar een Haringvlietweekend of -week in 2017. Tijdens deze Haringvlietdag namen rond de 300 deelnemers deel aan zo’n 10 belevingsactiviteiten. Dit jaar komt er een Haringvlietweekend, van 29 september t/m 1 oktober, met als doel om nog meer inwoners, recreanten en toeristen kennis te laten maken met het Haringvliet.
 
Verschillende partijen organiseren in dit weekend activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals IVN en Natuurmonumenten bijvoorbeeld. Ook u kunt aanhaken bij dit evenement door het organiseren van een activiteit. Zo krijgen uw onderneming én het gebied extra bekendheid en lift u mee op de algehele promotie.
 
Lijkt het u leuk om hieraan deel te nemen? Neem contact op met Sjoerd Luiten, projectleider IVN om uw idee te bespreken en te kijken wat de mogelijkheden zijn. In de bijlage vindt u meer informatie.
 
Planning: voor 1 juli hoort IVN graag of er interesse is om deel te nemen. Om de promotie op tijd in gang te zetten, verwacht IVN voor 1 augustus de definitieve uitwerking van de activiteit.
 
Voor meer informatie of deelnemen kunt u contact opnemen met Sjoerd Luiten, Projectleider IVN, via s.luiten@ivn.nl/ 06-11888934.

Tiengemeten gesloten voor passanten

In 2017 zal de veerhaven van Tiengemeten enige tijd gesloten worden voor de pleziervaart. Gedurende de zomermaanden wordt de veerhaven zeer intensieve gebruikt door passagiersschepen, waaronder de Waterbus. Voor een vloeiende afwikkeling van al deze vaarbewegingen en het voorkomen van aanvaringen zijn wij helaas genoodzaakt voor dit seizoen deze maatregel in te stellen.
 
Exacte sluiting veerhaven Tiengemeten
Gedurende de volgende perioden is het voor pleziervaartuigen niet toegestaan de veerhaven van Tiengemeten binnen te varen en daar af te meren:
 
- de weekenden in juni, september en oktober 2017
- de gehele maanden juli en augustus 2017
- week 42: 16 t/m 22 oktober 2017

Voor iedereen een fijn vaarseizoen toegewenst.